Zgodilo se je


Dihanje sprosti tok energije

V reviji Suzy je izšel moj intervju o celjenju. Hvala lepa, Mateja Blažič Zemljič!

...

Alkimija diha

S to metodo lahko vplivamo na možgane, utišamo um, doživimo globok občutek sprostitve, sprožimo samozdravljenje telesa, nagovarjamo podzavest, si višamo energijsko vibracijo in širimo zavest. »Že to, da si vsak dan vzamemo čas in predano izvajamo meditacijo dihanja, ki spodbuja celjenje, je pomemben del samoljubezni,« opozarja. »Samoljubezen pa nam pomaga priti do jasnosti, intuicije, ustvarjalnosti, hvaležnosti. Ob tem lahko marsikaj pride na plan, npr. da smo preveč v vlogi žrtve, zaradi česar dobivamo še več situacij, ki nam to odslikavajo, ali pa si interpretiramo svoje občutke hujše, kot so, in je nekaj, kar nas prestraši ali užalosti, v resnici razmeroma manj pomembno, kot si mislimo,« poudari in doda, da namen celjenja sicer ni, da postanemo popolni in nikoli več ne čutimo negativnih čustev. »Izboljšujemo si kvaliteto življenja, toda tudi ne tako, da iščemo popolne spremembe, ampak da sprejemamo svoje občutke. Zato je to celostna in trajnostna tehnika za vse življenje, kajti nikoli se ne zacelimo do konca. Sam zato pravim, da se celimo v nov dan, kajti vedno znova se prilagajamo spreminjajočim se okoliščinam, vesolje pa nam prinaša nove izkušnje in izzive. Lahko se prilagodimo nanje ali pa se umaknemo, skrijemo, da ne čutimo t. i. negativnih čustev. Toda tako ujeto čustvo se slej ko prej odrazi kot bolezen,« opozarja. »Vse kronične težave namreč vzdržujemo s svojo lastno močjo, in če se zavestno ne premaknemo tako globoko, da nekaj res temeljno spremenimo – lahko le zamenjamo pogled, ne pa pustimo službo in partnerja –, bomo slej ko prej v isti zgodbi, ujeti v nekaj podobnega. Metoda celjenja pa nam pomaga ustvariti svojo pot, spustiti nadzor v glavi ter prepričanja. Življenjska nihanja tako sicer ostajajo, a so manj uničevalna, saj se naučimo živeti z njimi in ne padamo več čisto na dno,« pove in doda, da se s samoljubeznijo naučiš sam izbirati, kaj je zate dobro v vsakem trenutku. Enkrat tako lupiš plasti svoje čebule plast, drugič nekaj počasi gradiš, tretjič pa narediš preskok ali spremembo – karkoli je prav zate.


Ključ do celjenja je samoljubezen

Intervju o celjenju v reviji Ona s Klavdijo Miko. Srčna hvala!

...

V: Ali po vaši oceni v čedalje hitrejšem tempu življenja inogrožajočem stresu naredimo dovolj za celostno sprostitev telesa induha vsak dan, torej skrbimo zase, ko smo še zdravi?


O: Najprej prisrčen pozdrav, kar je obenem že del odgovora. Pravijo, da je čas najdragocenejša valuta, s katero razpolagamo. Sam pa vidim tako, da je največje bogastvo naša pozornost. Kamor gre naša pozornost, tja namreč teče naša energija. Zato bi moralo biti ključno vprašanje našega življenja: Kam usmerjamo svojo pozornost? Ali je to res naša izbira, izbira naše svobodne volje? Ali morda večinoma živimo na avtomatskem pilotu in se nezavedno odzivamo na dražljaje, ki nas tako ali drugače držijo v kleščah? Na skupinah celjenja, ki jih vodim, lahko vidim, da smo pripravljeni narediti zelo veliko za svoje zdravje in dobro počutje. Vse več se tudi govori in piše o mehkih, notranjih vrednotah in dandanes ni več sramotno, če meditiraš. Obratno. Vendar – in to je ogromen vendar – je lahko naš apetit po izboljšanju sebe usidran v iluzijo: v našo staro zgodbo, da je z nami nekaj narobe in moramo najti rešitev, po navadi zunaj sebe; tudi kadar verjamemo, da pravzaprav iščemo v sebi in delamo na sebi. Miselne tvorbe, ki nas lahko vse življenje držijo v ujetništvu, so pravzaprav izjemno krhke in nemočne, čeprav se nam dozdeva, da so neuničljive. Naši strahovi, nočne more, občutek nemoči in pomanjkanje energije – vse to je nekaj, kar se lahko spremeni čez noč, če že ne kar v trenutku. Resnica je, da je edina moč naša lastna. Z njo krojimo svojo usodo. In ko si enkrat iskreno izberemo pravo celjenje, nas nič več ne more ustaviti.

...


Samoljubezen – intervju o celjenju

V zadnji reviji Pomagaj si sam je izšel moj intervju o celjenju. Srčna hvala, Katja Melik! 🙏

...

V: Samoljubezen, ja samoljubezen, samoerotika konec koncev je zdravilna, zaceli, pomaga. Kako zdravnica na hrbtni strani knjige reče, da bi se zdravstvena kriza končala v trenutku, skoraj v trenutku, če bi vsak prebral in začel uporabljati pomembne informacije iz knjige Celjenje? Nam kakšno zaupate?


O: Najbolj enostavno bi bilo, da bi vsakodnevno in vestno izvajali meditacijo dihanja, kar bi nas slej ko prej pripeljalo v srce in samoljubezen. Ko se nam zavest zjasni, si namreč ne izbiramo več korakov, ki vodijo stran od sebe. V resnici bi na tak način človeštvo lahko skoraj čez noč vstopilo v raj na Zemlji. Že samo s tako preprosto stvarjo: meditacijo dihanja. Nič več in nič drugega ne potrebujemo.

...


Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh

9.4.2019, Švicarija, Ljubljana


V začetku aprila smo predstavili knjigo Celjenje in metodo celjenja, ki jo učim, v prečudoviti družbi skoraj 200 src, s povezovanjem drage Mance Košir. Vzeli smo si tudi sedem minut in skupaj zadihali v vodeni meditaciji. Zelo sem hvaležen za to izkušnjo.


"V ŠVICARIJI VČERAJ. Vpeljala nas je lepota glasbe, pela je VITA MAVRIČ ob spremljavi JAKE PUCIHARJA. Zdravnica TATJANA TAJA ZORKO je poudarila: "Bolni smo zato, ker smo nesrečni." S celilcem BORUTOM LESJAKOM sva podčrtala: "Kamor usmerjamo svojo pozornost, tja teče naša energija." Občinstvo je povsem napolnilo dvorano in odpiralo svoje srce, da je energija tekla med nami in je bilo ČUDOVITO! Hvala za fotki TAJI KOŠIR POPOVIČ!"

– Manca Košir


Sensa vikend: CELJENJE

Vikend delavnica celjenja.

22.-24.3.2019, Bohinj Eco Hotel


Konec marca smo izpeljali izjemno lepo in močno vikend delavnico v Bohinju, ki smo jo zorganizirali skupaj z Revijo Sensa. Prek 50 udeležencev se je globoko sprostilo in odprlo svoja srca ter se soočilo s svojimi zatrtimi čustvi in obtičalimi energijami. Doživeli smo ogromno joka, pa še več smeha, kot otroci. Naučili pa smo se tudi nečesa, kar smo ponesli s seboj domov, v vsakdanje življenje: samoljubezni!


"Bila sem na delavnici CELJENJA v Bohinjski bistrici in to enkratno izkušnjo priporočam vsem, ki želijo biti celovitejša, samostojna, zdrava oseba. HVALA, Borut."

– Barbara


Celjenje – vrnitev v samoljubezen


V februarski reviji Sensa je izšel moj članek o celjenju, ki ga na tej povezavi ponujam tudi v neskrajšani obliki.

Srčno sem hvaležen in počaščen, da je moja ranljiva in odkrita izpoved o lastni izkušnji celjenja tako toplo sprejeta med bralci. 🙏


"Moje življenje je postalo moj osebni pekel.

Ko danes gledam nazaj s toplega, varnega mesta samoljubezni, včasih komaj verjamem, da je bilo res tako hudo. Ne spomnim se jasno tistih svojih črnih, morečih občutkov brezizhodnosti, ko sem kot pes ležal na stopnišču našega bloka v Ljubljani in z glavo butal ob steno ali ob tla, da bi utišal nevzdržno grozo in dušno bolečino. Čakal sem, da napad mine, da se bom lahko vrnil v trpljenje in dramo svojega zavoženega življenja. Izhoda nisem več iskal, saj luči na koncu predora že dolgo nisem več videl ali verjel vanjo. Vedel sem, da bo vsak dan slabše in da mi nič in nihče ne more pomagati, zato se o tem niti nisem pogovarjal z drugimi. Bil sem sam in nemočen."


Vlog Celjenje


intervju o celjenju

ti si, da siješ ljubezen

zaupaj srcu

ljubezen je varna

celjenje korenskega vzorca

o prejemanju ljubezni, o smrti in ustvarjalnosti

samozavest samoljubezni

kratka predstavitev meditacije dihanja

meditacija manifestacije celjenja za vse

izberi celjenje

sporočilo celjenja za vse

si upornik brez razloga?

ključ do zaceljenega odnosa

povabilo v samoljubezen

bodi, kar si

celjenje odnosov

celjenje skozi odpore

celjenje brez odporov

entitete na delu 2

izpuščanje entitet

intervju z davidom


Facebook stran Borut Lesjak - Celjenje


Obišči me na Facebook strani celjenja Borut Lesjak - Celjenje, kjer redno objavljam svoje intuitivne uvide, ki izvirajo neposredno iz moje osebne izkušnje življenja.

Povežimo se!


Blog Celjenje